söndag 13 oktober 2013

Storyboard


FINALLY. Min storyboard börjar likna något. Har suttit och svurit över den här uppgiften ett tag nu. Men det är väl ett bra tecken antar jag. Det betyder att det här BEHÖVS, för jag har svårt för det. Fick ju ta tummen ur nu och göra det jag alltid undvikit - Bakgrunder.
Det är bara det jobbigaste kvar för min del nu faktiskt. Bakgrunder och färg. Och som om det inte vore jobbigt nog så har jag verkligen försökt att våga mycket med olika perspektiv och vinklar i den här storyboarden, trots (och därför att) jag har väldigt svårt för det.

En storyboard är alltså som en slags planläggning över olika scener som ska animeras. Man väljer ut viktiga bildfrekvenser som ska berätta historien. Sedan så lägger man till mer eller mindre bilder allteftersom. Det är ungefär som ett tanketräd (brainstorming) fast för animation, haha.

Jag vet att det kan vara lite svårt att urskilja de olika rutorna för jag har inte fyllt i allting ännu. Har fortfarande en del justeringar och detaljer kvar som ska göras innan. Sedan så verkar det vara något tokigt med pixlr.com för alla bilder och collage jag gör där ändrar färg beroende på var jag publicerar dem. Jätte knäppt! Så det är inte så här brunaktigt som det ser ut här. Ska se om jag kan kolla upp det senare.

But thats it for now!

Helt klart den mest utmanande uppgiften hittills.

Lilly<3

________________________________________________________________________________________________


Fisheye Placebo Series

Inspiration
Som inspiration till denna uppgift hade jag den store artisten Yuumei och hennes serie Fisheye Placebo.
Yuumei är en fantastiskt duktig konstnär och illustratör som är specialiserad på enviromentalism och cyber activism. Förutom hennes underbara serie Fisheye Placebo så är hon otroligt duktigt på allt det där som den här kursen strävar efter.
Att föra fram sitt meddelande genom bild, perspektiv, färg och fokus. Och jag vet ingen som gör det så bra som hon gör.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar